Ga naar de inhoud

Gek op wiskunde

Als je les wilt geven moet je wel gek zijn zeggen docenten die ik spreek. Op dit moment ben ik in het stadium van de proeflessen. Tijdens de training Zin in Lesgeven heb ik een lesje over lijnen en hoeken voorbereid. Vijf minuten maar, voor collega cursisten. Dus eigenlijk heel niet spannend. Maar toch, zeg maar vlinders in de buik.

Als ik de les geef, uitleg en de leerlingen betrek, vliegen de vlinders snel weg. Iedereen let goed op en doet lekker mee. Wel wil ik graag vingers zien, anders roept iedereen door elkaar. Na afloop van de les mag er feedback worden gegeven. Een blauw briefje voor de tops en groen voor de tips. De tops vliegen me om de oren. “Hier staat een leraar”. Van de tips is er een wel heel bijzonder: “jammer dat je nog geen docent was toen ik het moest snappen”.
En dat voelt te gek voor deze proefleraar.